De finale van de Slimmer!Quiz

Ter ondersteuning waren de moeders van Jense en Nienke mee. De plek waar wij als begeleiders zaten leek wel wat op een perstribune, want de dames hadden een hele batterij aan camera’s, ipads en telefoons mee om alles vast te leggen voor de thuisblijvers.

We waren mooi op tijd ter plekke en na een poosje wachten op de spreekstalmeester Dolores Leeuwin kon de quiz beginnen. De bovenbouwgroepen op school hebben alles middels een live stream kunnen volgen op de digiborden. De techniek staat voor niets! 

 

Ons trio heeft druk overlegd en wist de meeste vragen te beantwoorden. Dat was nog knap moeilijk, want de vragen werden in een razend tempo op hen afgevuurd. Wij kregen als begeleiders de opdracht om van een strook papier een kubus te vouwen. De twee moeders bleken daar geen moeite mee te hebben en hebben waarschijnlijk goed geoefend in hun kleuterperiode. Na de 25 vragen konden we even lunchen, waarna Robbert Dijkgraaf, onze populairste wetenschapper, een pittige inleiding hield over de drie dimensies die wij kunnen waarnemen. Was wel bedoeld voor slimme kinderen, maar het ging de meesten boven de pet.

 

We zijn niet in de prijzen gevallen, maar hebben met elkaar een leuke leerzame dag gehad. Op de terugreis zijn we nog even bij de Mc Donalds aangestoken. Nadenken neemt toch meer energie dan je zou denken. Ik denk dat er volgend jaar nog veel meer leerlingen van de Wyken meedoen, want wie wil er nu niet zo’n leuk dagje uit? Al met al ben ik best trots op onze groep achters, want ze hebben het prima gedaan!

Meester Piet