GOUDEN weken

Als iemand het lastig vond om over zijn of haar talenten te vertellen, dan werden ze altijd geholpen door de groep, want GOUD maak en ben je samen!

 

Het Pleinkunstwerk, gemaakt door leerlingen van groep 1 t/m groep 8, gaat ook over het GOUD in onszelf en de ander.

 

De basisvorm, de cirkel, staat symbool voor iedereen bij de Wyken!

Daarbinnen zijn 2 spiralen gemaakt. Spiralen komen overal in de natuur voor, in de levensboom die we gemaakt hebben, maar ze kunnen ook staan voor dat je vanuit je eigen kern in verbinding kunt komen met wat er in jezelf en om je heen gebeurt, beweegt en leeft.

Op de vraag ‘Wat is voor jou belangrijk?’, antwoordden de meeste kinderen ‘familie’! Familie hebben we daarom verbeeld als de wortels.

Uit onze wortels groeien weer zaden. Deze zaden zijn onze talenten, ons aangeboren vermogen. Gedurende ons leven zullen die zaden verder ontkiemen, want sommige talenten hebben we al ontdekt, maar andere komen later in ons leven tot uiting. Ieder mens is uniek door zijn of haar speciale palet aan talenten.

Vrede voor iedereen is een wens die door veel kinderen werd gedeeld de afgelopen weken, vandaar de peace tekens.

Tot slot heeft iedereen z’n eigen GOUDEN steen bijgedragen aan het kunstwerk waarmee we natuurlijk ook een HART van GOUD hebben gemaakt.

 

Misschien nog meer dan in de symboliek van ons kunstwerk, werd het GOUD zichtbaar gemaakt door het samenwerken, de inzet, het elkaar helpen, het plezier maken, het samen weer opruimen en de bijdrage van iedereen voor zowel het aanleveren van materiaal (prachtige bloemen, kastanjes, schelpen, stenen, riet, gras, bladeren etc), hand en span diensten als de vele aanmoedigingen en complimentjes aan de makers!

 

Bedankt voor jullie GOUD!