Speciaal voor leerlingen basisschool: gratis kennis maken met instrumenten op de Instrumenten Doe-Dag!

 

Een muziekinstrument is een vriend voor het leven. De bijzondere band kan al op jonge leeftijd ontstaan. De Doe-Dag van Kunstencentrum Atrium & Ritmyk is een mooie start voor deze nieuwe hobby. Op zaterdag 11 februari zijn kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de basisschool van harte welkom op de leslocatie in Sneek om via gratis proeflessen kennis te maken met twee instrumenten naar keuze.

Op zondag 4 februari organiseert UNICEF Fryslân, UNICEF on ICE Winterspelen in Thialf Heerenveen. Tussen 13.00 en 16.00 uur wordt er geschaatst voor het goede doel.

Er wordt al veel voorgelezen in de groepen 1 en 2, maar tijdens de Nationale Voorleesdagen die 24 januari zijn begonnen natuurlijk nog even extra! 

 

 

Binnen het basisonderwijs wordt hard gewerkt aan een goede invulling van Wetenschap en Techniek in het schoolcurriculum.

Ervaringen voor de kinderen waarmee ze in aanraking komen met de techniek, technische bedrijven en de mogelijkheden in het technische werkveld, helpen hier natuurlijk bij.

Afgelopen woensdag zijn een aantal van onze leerkrachten begonnen met gitaarles. De aanwezige leerkachten hadden allen een gitaar meegebracht