Stichting Leergeld laat iedereen meedoen!

In steeds meer gezinnen is het niet haalbaar om de kinderen mee te laten doen met sportclubs of muziekles. Zelfs de kosten die de school met zich meebrengt (bv. schoolmateriaal, schoolreis of schoolzwemmen) zijn voor sommige mensen niet op te brengen. Soms kunnen deze gezinnen geen of achteraf pas een beroep doen op bijzondere bijstand of een andere voorziening. Zij kunnen echter wel rekenen op steun van Stichting Leergeld.

Ook deze voorjaarsvakantie hoeven de kinderen niet stil te zitten. De Buurtsportcoaches Idzard en Dorien organiseren een indoor hobbel/bobbel/survivalbaan.

 

 

Deze week hebben de kinderen ontdekt hoe tandwielen werken. Ze mochten zelf met doosjes, elastiekjes, wielen, stokjes e.d. aan de slag.       

 

                                                      

 

Rond de voorjaarsvakantie wordt in alle groepen weer gewerkt aan een techniekthema. Het thema is deze keer “Werken met tandwielen”. De kinderen leren hoe tandwielen praktisch worden toegepast in allerhande gebruiksvoorwerpen , molens en werktuigen. Daarnaast gaan ze zelf experimenteren met tandwielen.

Dinsdagochtend hebben de leerkrachten een ware survivalrun opgesteld in een van de gymnastiekzalen. De leerlingen moesten al klimmend en klauterend een parcours afleggen en hadden daar veel plezier in.