Wij trekken aan de bel!

In Nederland is onderwijs een vanzelfsprekend recht. Helaas is dit voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden heel anders. Zij kunnen vaak niet naar school. Het Liliane Fonds weet hoe broodnodig onderwijs is. Want met alleen revalidatie redt een kind met een handicap in ontwikkelingslanden het niet. Elk kind - met of zonder handicap - heeft recht op onderwijs, op een toekomst.

 

Bellentrekkers gezocht

Het Liliane Fonds roept alle basisscholen in Nederland op om op donderdag 10 maart één minuut lang aan de bel te trekken voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Want van hen gaat 90% niet naar school. En natuurlijk trekt onze school ook aan de bel! Even voor 12 uur laten wij met toeters, deksels, trommels of andere meegebrachte instrumenten - met veel herrie - de wereld ‘horen’ dat kinderen aan de andere kant van de wereld ook naar school moeten kunnen. De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 doen dit op het schoolplein en de kleuters doen dit in de eigen klas.

 

Doet u mee?

U kunt helpen er een klinkende actie van te maken. Zou u op 10 maart ’s ochtends wat ‘toeters en bellen’ mee willen geven aan uw kind(eren)? Ook zouden we het erg leuk vinden als alle kinderen oranje kleding of accessoires aantrekken, want de kleur van het Liliane Fonds is oranje.

 

Hartelijk dank voor uw aandacht, en bij voorbaat dank voor uw medewerking.

 

Met vriendelijke groet,

Team o.b.s. de Wyken