Groep 7 op schoolkamp

Het schoolreisje begon met een hele hoop tassen, die natuurlijk in de auto's gepropt moesten worden. Dit ging allemaal lekker makkelijk, waardoor we vlot op weg konden naar onze bestemming Borger.

Bij aankomst hebben we vlug de tassen, slaapzakken, kussens en natuurlijk niet te vergeten knuffels uitgeladen. Daarna zijn we snel weer in de auto's gestapt om naar het hunebeddencentrum te gaan.

Hebben we hier iets geleerd? Ja zeker, we weten nu heel wat meer over de hunebedbouwers en de manier waarop ze toen leefden. Na dit bezoek terug, pff dat hele stuk lopen, maar daar stond een verrassing ja een huifkar achter een trekker, dus lekker instappen allemaal. 

 

Eenmaal terug hebben we onze bedden klaar gemaakt en zijn begonnen met een heerlijke barbecue. Om deze dag nog leuk af te sluiten gingen we met zijn allen weer in de kar op weg naar een kleine zwemplas, waar we tussen wel honderd kleine kikkertjes hebben gezwommen. Eenmaal terug, klaar maken voor bed en heerlijk keten voor het slapen gaan.....

 

De volgende dag hadden we weer een druk programma, dit bestond uit diverse leuke dingen zoals lekker langzaam opstaan en op gang komen. Maar daarna hebben we een speurtocht gelopen, het enige speurwerk was een weg zien te vonden zonder die gezellige horzels en met schaduw, want jeetje wat was het warm zeg. Na het wandelen hebben we een workshop gehad en daarbij konden en mochten we met een pijl en boog schieten op een doel. Omdat het zo warm was zijn we nogmaals naar de zwemplas gegaan in het bos, waar ondertussen heel wat minder kikkertjes waren (waarschijnlijk geplet de vorige avond) hier hebben we heerlijk lekker gezwommen en nadat we weer terug kwamen hadden we even vrij. 

 

 

Na het avond eten, echte macaroni en niet eens plakaroni, zijn we begonnen met de bonte avond waar een paar leuke acts voorbij kwamen. Na de bonte avond hebben we nog lekker buiten bij het kampvuur gezeten en vlak voordat we naar bed moesten begon het te regenen. Helemaal niet erg want de meesten van ons wilde graag naar bed.....misschein toch te lang gekeet afgelopen nacht. 

 

De volgende dag opstaan, opruimen en naar het zwembad in Borger, na het zwemmen nog een bakje patat met iets erbij en wachten op onze taxi's die allemaal op tijd waren en ons weer netjes op school hebben gebracht.

 

Groeten groepen 7