Kleuterjuffen en Buurtsportcoach screenen motorische ontwikkeling.

 

Motorische ontwikkeling

Er gebeurt erg veel in de ontwikkeling van motoriek in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. Een kind maakt verschillende fasen door in deze leeftijdscategorie. Een kleine motorische achterstand op deze leeftijd, kan op latere leeftijd gevolgen hebben. Leuk en op niveau mee-gymmen met je klasgenoten zorgt dat je plezier houdt in bewegen. Nu plezier in bewegen, zorgt zeer waarschijnlijk voor een leven lang sporten! Daarnaast is gymmen (grove motoriek) de basis voor de ontwikkeling van fijne motoriek. Denk aan schrijven, typen, knippen en plakken.

 

De screening

Juf Suzanne voert bij alle kleuterklassen een motoriekscreening uit. Ze maakt met een paar simpele “spelletjes” het niveau van kracht, coördinatie, balans en angst voor bewegen, inzichtelijk. Juf Suzanne krijgt hierbij ondersteuning van de Buurtsportcoach.

 

Extra gymlessen

In overleg met de groepsleerkracht en ouders kunnen kinderen meedoen aan extra gymlessen. De Buurtsportcoach geeft tijdens schooltijd 8 lessen. Het doel is plezier krijgen/houden in bewegen en motoriek verbeteren. Na deze gymlessen volgt een nieuwe screening door de Buurtsportcoach en een beweegadvies voor de ouders.

 

Overige ondersteuning Buurtsportcoach

Behalve motoriekscreening ondersteunt de Buurtsportcoach onze school ook bij andere dingen, namelijk:

-ondersteuning bij het geven van goed bewegingsonderwijs;

-ondersteunen bij het organiseren van projectweken van de brede school;

-organiseren van een naschools aanbod van sport en cultuur vanuit de brede school;

-ondersteunen bij het maken van een beweegvriendelijk schoolplein.